Újság cikkek

• ÉLET képek

"– 2012. október 8. MEGÚJULT POLGÁRŐRSÉG

A Pestújhelyi Polgárőrség tisztújító közgyűlését július 15-én tartották. Ezen a többség László Gábor elnöksége mellett tette le voksát, míg Vágó Regina, az egyesület egyik alapító tagja, a civilszervezet alelnöke lett.A Pestújhelyi Polgárőrség több mint három esztendővel ezelőtt a Palotai Polgárőrségből alakult úgy, hogy tizenhét polgárőr Pestújhelyen hozott létre új szervezetet. A civilben közterület-felügyelőként dolgozó László Gábor 2010-ben vállalt szerepet a Palotai Polgárőrségben, majd 2011-ben a pestújhelyi csapathoz csatlakozott, ahol előbb szolgálatvezetőként,idén július óta pedig elnökként irányítja a polgárőrség működését.– Jelenleg huszonhárom tagunk van, ebből tizenegy-tizenkét fő, aki bármikor azonnal mozgósítható.Elsődleges célunk a létszámunk növelése, mert így több emberrel, hosszabb időt lehetünk a közterületeken,ez pedig a lakosság biztonságérzetét is növelheti.Ugyancsak fontos feladatnak tekintjük a partnerszervezetekkel történő együttműködések erősítését. Ebben az első lépés a Palotai Önvédelmi Egylettel történt megállapodásunk volt, melynek keretében a közös szolgálatok mellett egy közös ügyeletet is létrehoztunk. (Az ügyeletéjjel-nappal hívható száma:30-9258-929, és a két polgárőr egyesület minden szerdán este 6 és 7 óra között ügyeletet működtet az Újpalotai Közéleti Házban.) Fontosnak tartjuk, hogy a lakosság is minél jobban megismerjen bennünket,ezért egyrészt várjuk,hogy minél többen hívjanak minket, másrészt szeretnénk a közösségi rendezvényeken is jelen lenni – hangsúlyozta László Gábor.A szakember azt is elmondta,hogy a Pestújhelyi Polgárőr egyesület életében nyár óta új időszámítás kezdődött. A szervezet sokkal céltudatosabban, sokkal hatékonyabban működik, mint korábban. S bár a létszámhiány miatt munkájuk egyelőre csak az éjszakai órákra korlátozódik, a jövőben remélhetőleg már a rendőrséggel együttműködve nappal is fognak járőrözni."