Bemutatkozás

A Közbiztonsági Polgárőr Gépjármű Felderítő Közhasznú Egyesület a XV. kerület legfiatalabb egyesülete. Egész fiatalnak mondható, Az alakulás óta eltelt, három röpke év alatt megismertek bennünket a kerületben, ahol a lakosság igényli a rendszeres jelenlétünket és elismerik a munkát, melyet végzünk mind a kertvárosi részeken mind pedig a lakótelepen is. Elmondásuk szerint nyugodtabban alszanak, ha látnak minket az utcákon. Együtt működve a rendőrséggel járőrözünk a rendőrség által kijelölt, valamint a statisztikák alapján fertőzöttnek ítélt területeken, lakótelepen, a telepen elhelyezkedő parkok, parkolók és a kerületi bevásárlóközpont környékén.Polgárőreink a tavalyi év során is jeleskedtek az iskola szolgálatokban, a járőr szolgálatokban (gyalogosan, gépjárművel és kerékpáron), ezért folyamatosan hívnak, keresik az egyesületet, igénylik a segítséget. A rendezvények, amelyekre hívnak bennünket, eseménymentesen zajlanak. Talán kis létszámúnak mondható a csapat, de annál is lelkesebb, és elmondhatjuk magunkról, hogy a központi akciókban is elismert az egyesület aktív munkája, hiszen egyesületünk két tagja a központi szolgálatokat tekintve a statisztikák szerint az első tíz legtöbb szolgálatot teljesítő polgárőrök között szerepel, illetve a Közbiztonsági Polgárőr Gépjármű Felderítő Közhasznú Egyesületet is az első öt legtöbb központi szolgálatot teljesítő egyesületek között tartják nyilván. A Budapesti Rendőr Főkapitányság egyik tagunkat 2011 évben elismerésben részesítette a kimagasló munkájáért.Támogatottságunk igen csekély, ezért kis költségvetéssel gazdálkodunk, de próbáljuk a szerény költségvetésből is jól felszereltté tenni a polgárőr kollégáinkat. A most megszavazásra került, megújított Önkormányzati szerződésünk, amely a következő 3 évre szól, növeli az anyagi biztonságérzetünket. Hiszen ha már a szabadidejüket feláldozva tesznek valamit a polgárőreink azért, hogy a biztonság megszilárduljon, akkor legalább ezt kényelmes ruházatban, és jó technikai felszereléssel tegyék. Minden segítség jól jön és hasznát vesszük, ezért a segítő támogatásokra is szükségünk van. A terveink közé tartozik, hogy megerősítjük a csapatot, új tagokkal, hogy még több és minőségi munkát tudjunk végezni a kerületünkért. A technikai felszerelések fejlesztése is a legközelebbi terveink megvalósítása közé tartozik.

A Polgárőrség a következő közhasznú tevékenységeket végzi:

a) a közrend és közlekedésbiztonság terén a Khtv. 26. § c) 15. alapján kiemelkedően, valamint

b) a gyermek- és ifjúságvédelem terén a Khtv. 26. § c) 10. pontja alapján, továbbá

c) a környezetvédelem terén a Khtv. 26. § c) 9. pontja alapján közhasznú tevékenységet folytat.

d) bűnmegelőzés és áldozatvédelem (Khtv. 26.§ c) 23.)

e) közutak és berendezéseik védelme (Khtv. 26.§ c) 22.)

f) ár- és belvízvédelem (Khtv. 26.§ c) 21.)