Ifjúsági Karitatív és Hagyományőrző tagozat

• A tagság feltételrendszere:

Hány éves kortól lehet valaki tagja egy polgárvédelmi
    szervezetnek?
    - a Pestújhelyi polgárőrségnél 14 éves kortól lehet valaki fiatal bűnmegelőző. Ez a javasolt életkor, mert mivel segítséget nyújtanak a rendőrség és a katasztrófavédelem munkájában is. Meghatározó élmény a fiatalok jövőjére nézve.

- Nagyon sokat láthatnak mind a rendőrség munkájából, mind a fiatalok éjszakai életéből és rájönnek, hogy nem ez az út amit követni kell, ezt nem így kell csinálni. Az életminőségük rengeteget változhat, még akár egy rendőri pályát is elindíthat. Vannak megfelelő önvédelmi és elsősegélynyújtó ismereteitek?
    Az egyesület keretein belül önvédelmi oktatásban
    részesülhetnek, és egy külön kis csapatot építhetnek.

- Szülői engedély szükséges!

•  A társadalmi bűnmegelőzésben minden olyan személy és szervezet közreműködésére szükség van, amely hatással van a bűnalkalmak számának, a bűn okok hatásának, az áldozattá válás kockázatának csökkentésére, visszaszorítására.

Keressük a polgárőrök utánpótlását, hiszen elindítottuk a Pestújhelyi Polgárőr Egyesületen belül létrejövő Ifjúsági Karitatív és Hagyományőrző Tagozatunkat. A polgárőr egyesületünk célul tűzte ki, hogy olyan 14 és 17 év közötti fiatalokat vesz sorai közé, akik szeretnének polgárőrségen belül szerepet vállalni, akik úgy érzik, tenni akarnak valamit, saját maguk, társaik, otthonuk biztonságáért. Az Ifjúsági Karitatív és Hagyományőrző Tagozat tagjai felvilágosítást kapnak sok olyan témában, mely felkészíti őket a későbbi polgárőr szerepre, és arra, hogy felnőttként jobban, biztonságosabban tudjanak eligazodni a világban. Részt vesznek előadásokon, különféle oktatásokon, ahol a megfelelő szakemberek segítik őket. Megismerkednek a helyes közlekedés, az elsősegélynyújtás és még számos kiemelt téma legfontosabb tudnivalóival, amit később biztosan tudnak kamatoztatni.Tevékeny részesei lesznek az iskolákban tartandó bűnmegelőzési programokban. Feladatot kapnak a karitatív, az áldozattá válás elkerülése, és a kulturális és hagyományőrzés témakörében.

Nem utolsó sorban említem meg, hogy a törvényileg előírt kötelezően teljesítendő 50 óra közmunka az érettségi vizsga előtt álló fiataloknak teljesíthető Egyesületünknél.

• Elérhetőségeink